Zou jij het durven, je ouders vertellen dat je eigenlijk al een lange tijd bent gestopt met je studie? Het komt vaker voor dan je denkt, het fenomeen ‘pretend student’. Deze documentaire volgt Mike en Luna, ze zijn gestopt met hun studie, maar durven dit aan niemand te vertellen.

Mike en Luna, de twee pretend studenten, zitten middenin hun leugen en niemand mag dat te weten komen! Voor de drie ‘ex-pretenders’, Bas, Stijn en Léon, is hun situatie maar al te herkenbaar. Een verschil, zij hebben na jaren liegen, de stap gezet om de waarheid boven water te halen. Zij delen hun ervaring en vertellen over de enorme opluchting na jarenlang verstrikt te zijn geweest in hun eigen leugens.

Na 9 jaar zogenaamd te studeren, overwoog Léon zelfmoord te plegen. Dit punt was voor hem doorslaggevend en hij besloot dat het echt anders moest. Stijn, die 2,5 jaar samen met zijn zus bij dezelfde studentenvereniging zat, besloot het haar te vertellen, dat ook hij pretendeerde te studeren. Bas vertelde de waarheid na ruim 1,5 jaar en heeft inmiddels besloten om toch zijn diploma te halen.

‘Pretend student’ volgt de levens van Mike en Luna. Hoe houden zij deze leugen geheim? Hoe ziet hun toekomst eruit? En, durven ze het ooit hun ouders te vertellen?

Scroll naar boven